Hogyan kezdj el egy egészségesebb életmódot?

Szinte mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor megfogadjuk, hogy jövő héttől változtatunk az életünkön és elindulunk az egészséges életmód útján. Többet fogunk sportolni, egészségesebben fogunk táplálkozni és jobban odafigyelünk magunkra. Amennyire lelkesen vágunk bele az új szokásaink kialakításába, általában annyira gyorsan el is illan ez a kezdeti lelkesedés, amikor szembesülünk azzal, hogy ehhez szükséges némi kitartás, amíg megszokjuk az új rutint.

A szilveszterhez közeledve biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg nő és férfi fogadalmai között szerepel majd a fogyás, a sport, a tudatos táplálkozás és a káros szokások elhagyása, viszont ahhoz, hogy kellőképpen motiváltak maradjunk és véghez vigyük a céljainkat, komoly elhatározásra lesz szükségünk.

Most hoztunk nektek 5 tanácsot, amelyek segítségetekre lesznek abban, hogy hogyan vágjatok bele az egészséges táplálkozásba és milyen egyszerű lépésekkel kezdjétek el az új szokások kialakítását.

1.) Egészséges reggelivel indítsd a napot

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért törekedj arra, hogy minőségi és egészséges reggelivel kezd a napot. Ez lehet egy tojásos reggeli, zabkása magvakkal, fehérjés palacsinta vagy akár egy protein turmix, a lényeg, hogy fehérjében gazdag legyen, így hasznos tápanyaghoz jut a szervezeted, ami hosszú időre eltelít és nem leszel olyan gyorsan éhes.

Ha egy kis inspirációra vágysz, a blogunkon sok fehérjedús reggeli receptet találsz, amelyek mind egészséges összetevőkből készültek és szuperfinomak! :)

2.) Figyelj a folyadékbevitelre

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.  Az elegendő vízfogyasztással megóvhatod szervezetedet a dehidratációtól, mindemellett pedig segít abban, hogy az anyagcseréd megfelelően működjön. Reggel ébredés után igyál egy nagy pohár vizet, ami segít a szervezet és az anyagcsere beindításában. Átlagosan napi 2-2,5 L folyadék már elegendő ahhoz, hogy hidratáltan tartsd a tested. A folyadék alatt a szénsavmentes ásványvizet értjük, a cukros, szénsavas üdítőket pedig érdemes elkerülni.

3.) Kerüld a cukros / feldolgozott élelmiszereket

Nem is gondolnád, hogy mennyire sok feldolgozott élelmiszer tartalmaz hozzáadott cukrot, ami szépen meg tudja dobni a napi kalóriabevitelt. Mindig olvasd el a termékek összetevőlistáját, hogy könnyen ki tudd szűrni azokat az élelmiszereket, amelyek nem férnek bele a diétádba. A legcélravezetőbb pedig az, hogy ha minimalizálod vagy kizárod a feldolgozott / előrecsomagolt élelmiszerek fogyasztását az étrendedből.

4.) Ne nassolj
Tudjuk jól, ez a legnehezebb pont, viszont, ha a fogyás és az alakformálás a célod, akkor mindenképpen érdemes ezt betartanod. Sajnos az étkezések közötti nassolások alatt sok kalóriát, cukrot és zsírt tudsz bevinni a szervezetedbe, ami hátráltat a célod elérésében. Ha mindenképpen nassolnál valamit, akkor legyen egészséges, mint például pár szem bogyós gyümölcs, vagy egy zöldalma, de ugyan ilyen szuper választás egy Revo protein turmix is, amely nem tartalmaz cukrot, szénhidrátot és zsírt sem.

5.) Rendszeresen sportolj
Az egészséges táplálkozás mellett elengedhetetlen a testmozgás is, hiszen ezzel együtt lesz komplex az egészséges életmód, illetve a sportolás hatékonyan segíti céljaid elérését.
Amennyiben nem sportolsz még, akkor itt nagyon fontos, hogy fokozatosan kezdd el terhelni a szervezetedet, mert ha nem vagy jártas a sportok terén, akkor könnyen sérülés lehet a vége.
Korábbi blogbejegyzéseinknél megtalálod Godó Fanni személyi edzőnk tanácsait, ha egy kis otthoni, átmozgató edzésre vágysz.

Bízunk benne, hogy tanácsaink sokaknak nyújtanak segítséget egy egészségesebb, fitebb életmód kialakításához.

Amennyiben kérdésed adódik, írj nekünk bizalommal az info@revoprotein.com emailcímre.