A zserbó az egyik legismertebb magyar eredetű sütemény. Az omlós tésztalapnak, a diónak, a sárgabarack lekvárnak és a csokoládénak  köszönhetően remek ízvilágát kapunk minden egyes falatjával, ám a rengeteg íz mellett rengeteg kalóriával is számolnunk kell.
Ha odafigyelsz az életmódodra és fontos számodra, hogy ne tömd tele magad cukros édességekkel, akkor ezt a receptet neked találtuk ki.
A Revo proteines Zserbó golyó cukormentes, így a felesleges kalóriák miatt nem kell aggódnod, ráadásul ez a verzió gyorsabban is elkészíthető, mint az eredeti, így a konyhában sem kell annyi időt töltened. 

Hozzávalók (15 darabhoz): 

  • 150 g Gullon cukormentes zabkeksz
  • 60 g dió
  • 25 g Revo marcipános fehérje
  • 100 g cukormentes sárgabarack lekvár
  • 40 g cm. étcsoki
  • 20 g cm. fehércsoki

 

Elkészítés:
A kekszet és a diót daráld le, majd add hozzá a protein port és a lekvárt, ezután pedig alaposan keverd össze, amíg egy sűrű masszát nem kapsz. Tedd be a mélyhűtőbe 10-15 percre, hogy jól megdermedjen, mert ezután sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Formázz kis golyókat és ismét tedd vissza a mélyhűtőbe 10 percre. Közben olvaszd fel a csokit vízgőz felett és ha letelt a 10 perc utána forgasd meg a kihűlt csokiban a golyókat. Ismét tedd vissza a 10 percre a hűtőbe, közben pedig olvaszd fel a fehércsokit. Miután a csoki kihűlt és az étcsokis golyók is megszilárdultak, akkor egy kanál segítségével csurgass rá fehér csoki csíkokat. Ha elkészültél vele a hűtben tárold.

Tápérték 1 db golyóban:
Kalória: 98       Fehérje: 3 g       Szénhidrát: 8       Zsír: 6 g