Dr. Tóth Tamás írása a kollagén hatékonyságáról és a Revo Collagen termékről:

A kollagén a szervezet legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéje. Ez elsősorban azért van, mert szerkezeti alkotóelem: a csontokban, az inakban, a porcokban, a bélben, az erekben, a szemben és még sok más helyen.

A kínai nők már évezredekkel ezelőtt észrevették, hogy ha disznólábat vagy szamárbőrt fogyasztanak, az jó hatással van a bőrükre – egyszerűen szebben néznek ki, simulnak a ráncok. Ez nyilvánvalóan a fenti finomságok kollagén tartalmának köszönhető (a cápauszony, mint kollagén forrás evése sajnos azóta is fennmaradt, a szamarak megúszták).

Bár elismerve a kocsonya gasztronómiai értékeit a XXI. században azért a kollagén már leginkább étrendkiegészítő formájában használatos. Ennek számos előnye van:

  1. Az állati eredetű kollagén nehezen szívódik fel, ezért jobb, ha hidrolizáljuk a kollagént, ami sokkal könnyebben emészthető.
  2. A hidrolizált kollagénünk rendkívül nagy tisztaságú német termék, ami a világ egyik legjobb minőségű ilyen készítménye. (19 gyártót vizsgáltunk meg szerte a világból, mielőtt kiválasztottuk a végleges beszállítót.)
  3. Az így feldolgozott kollagén ízesíthető – mi nagyon figyeltünk rá, hogy finom legyen. Hiszen, ha valaki hosszú időn keresztül fogyasztja, ennek különösen nagy jelentősége van. (4 hónapig tartott a tesztkóstoló sorozat, különböző fókuszcsoportok bevonásával, mire megszületett az eredmény.)

Mivel a kollagén csak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel együtt hasznosul (ez azt jelenti, hogy időben és térben egyszerre kell jelen lenni ezeknek az anyagoknak, különben sejtszinten nem történik meg a beépülés – hiába vittük be a szervezetbe), fontosnak tartottuk, hogy az általunk legfontosabbnak véltekkel kiegészítsük a készítményt:

  1. A cink szerepet játszik a fehérjeszintézisben és hozzájárul a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához – alapvető fontosságú.
  2. C-vitamin nélkül a kollagén nem tud beépülni a szervezetbe – tulajdonképpen a skorbut régen egy C-vitamin hiányon alapuló kollagénbeépülési zavar volt.
  3. A réz a kötőszövetek működésében, annak normál állapotának fenntartásában játszik pótolhatatlan szerepet.

Ezek az összetevők mind azt a célt szolgálják, hogy a bevitt kollagén minél eredményesebben fejtse ki hatását és minél jobban pótolja az elveszett készleteket.