A hajhullás egy bizonyos mennyiségig természetes folyamat, ami az őszi időszakban, szülést követően vagy a menopauza beköszöntével felerősödhet. Addig amíg a hajhullás mértéke nem haladja meg a napi 60-70 hajszálat, addig nincs probléma, viszont, ha azt tapasztaljuk, hogy ennél nagyobb mennyiségről van szó, akkor érdemes pár apró dolgon változtatnunk, hogy orvosoljuk a problémát. Természetesen, ha a hajhullás mértéke nem csillapodik az odafigyelés ellenére sem, érdemes mielőbb egy bőrgyógyászt vagy egy hajgyógyászt felkeresnünk.

A legtöbb esetben a hajhullás nem egy önálló betegség, hanem inkább tünet, ami intő jele lehet többféle betegségnek, rendellenességnek, vagy akár hiányállapotnak.
Az egyik leggyakoribb ok az egészségtelen, tápanyagszegény, nem megfelelő táplálkozás. Ahhoz, hogy hajunk egészségesen tudjon növekedni, megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjékre, vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége szervezetünknek.

Ha a hajhullás hátterében ez állhat, akkor ezen könnyen lehet változtatni egy jól összeállított, fehérjében és vitaminokban gazdag étrenddel.

Melyek azok a lépések, amelyek segíthetik a hajhullás megállítását és egészségesebbé varázsolhatják a hajunkat?

  • Fehérjében gazdag táplálkozás: törekedjünk az 1 g / testsúly kilogrammonkénti proteinbevitelre. Ezt fedezhetjük csirkemellből, halakból, szójából, hüvelyesekből, gabonákból, sovány tejtermékekből, magas fehérjetartalmú zöldségekből (spenót, brokkoli) és fehérje porokból
  • Kollagén bevitel: 25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, ezért a pótlásáról gondoskodnunk kell. Nemcsak a bőrünk és ízületeink szépségéért és egészségéért felelős, hanem a hajunkra is rendkívül jótékony hatással van
  • C- vitamin pótlás: segíti a kollagén megfelelő hasznosulását, a vas felszívódását. A C-vitamint nem tudja a szerveztünk raktározni, ezért pótlásáról naponta kell gondoskodnunk
  • Cink pótlás: a szervezetünk anyagcseréjének nélkülözhetetlen eleme, fontos a bőr és a haj egészségének megőrzésében. Hiányában a haj hullhat, elgyengülhet
  • Réz pótlás: a réz hiányának tünete is lehet a hajhullás, a haj elgyengülése
  • Vas pótlás: a nők többsége gyakran küzd vashiánnyal, ezért a pótlása kiemelten fontos. A vegetáriánus és vegán személyek nagyobb mértékben érintettek, mivel nem fogyasztanak húsokat, így jelentős vasforrástól esnek el.


+1 tipp:
  Mellőzd a szoros copfokat, mivel ha gyakran hordod így a hajad, a hajhagymáid gyengüléséhez vezetnek és ezáltal több hajszálad kihullhat!

Ha mindezeket a vitaminokat, ásványi anyagokat és a kollagént nem szeretnéd külön-külön táplálékkiegészítő formájában beszedni, akkor válaszd a Revo Collagen & Immuno-t vagy a Revo Collagen & Beauty-t, amelyekben a fent említett nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok napi szükséges mennyiségei megtalálhatóak.

Próbáld ki termékeinket a gyönyörű, dús és egészséges haj érdekében!