A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetünkben. A legfőbb összetevője a kötőszöveteknek, szerveknek, ínaknak, bőrnek és az izmoknak.

Sok-sok fontos funkciója van a szervezetben, például erősíti a csontokat és megalapozza a bőr szerkezetét, de a továbbiakban mindent elárulunk jótékony hatásairól.

 

  1. SZEBB BŐR

A kollagén a bőr egyik legfőbb alkotóeleme. Felelős a bőr rugalmasságáért és hidratáltságáért, amely a kor előrehaladtával egyre csökken, így egyre szárazabbá válik, ami a ráncok kialakulásáért is felel. A kollagén kiegészítés lassíthatja ezt a folyamatot. Ráadásul más, a bőr szerkezete szempontjából fontos fehérjék termelődését is beindíthatja.

 

  1. CSÖKKENŐ ÍZÜLETI PANASZOK

A kollagén segít megőrizni a porc integritását, szerkezetét, ami egy gumiszerű szövet, ez védi az ízületet. Ahogy idősödik a szervezet, az ízületi problémák kialakulásának esélye egyre nő, mivel a kollagén mennyisége egyre jobban csökken.

 

  1. A CSONTVESZTÉS MEGELŐZÉSE

A csontokban is megtalálható a kollagén, amely azok erősségét alapozza meg. A csontsűrűség a korral egyre csökken, ami a csonttörések kockázatát növeli.  Kollagén szedésének hatására csökkenhet a vérben azon fehérjék mennyisége, amelyek a csontsűrűség csökkenését jelzik.

  1. IZOMHATÁS

Az izomszövetek 1-10%-a kollagénből áll. Ez a fehérje szükséges ahhoz, hogy az izom erős legyen és megfelelően működjön. A kollagén kiegészítés az izomtömeg vesztéssel járó betegségekben és az életkor előrehaladtával bekövetkező izomtömeg csökkenésben lehet segítségünkre. A kutatások azt feltételezik, hogy a kollagén fogyasztása segíti az izomban a kreatin szintézist, ami szintén az izomtömeg növekedést stimulálja.

 

  1. A SZÍV EGÉSZSÉGE

A kollagén adja az artériák, vérerek szerkezetét, amelyekben a vér kering. Megfelelő mennyiségű kollagén nélkül az artériák gyengék és törékenyek lesznek. Ez az állapot pedig számos megbetegedés oka lehet, ami akár szívinfarktushoz vagy sztrókhoz is vezethet.

 

  1. CELLULIT ELLEN IS BEVETHETŐ

A kötőszövetek gyengülésével és a zsír felhalmozódásával cellulit jelenik meg az arra hajlamos területeken. Ahogy öregszünk és csökken a szervezet kollagéntermelése, ez sokkal fokozottabban előtűnik még túlsúly megléte nélkül is. A kollagén tartós fogyasztásának hatására a bőr szövete megszépül, a cellulit pedig jelentősen halványodhat.

 

  1. EGYÉB ELŐNYEI A KOLLAGÉNNEK

Haj és köröm: a kollagén fogyasztásával erősítheted a körmöket és megelőzheted a töredezettségüket, a haj is kevésbé fog elvékonyodni és kevésbé lesz száraz.
A megfelelő mennyiségű és minőségű kollagén rendszeres fogyasztása mondhatni elengedhetetlen egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb szervezet eléréséhez. Válaszd a Revo kollagéneket és tegyél önmagadért!